Leonie Vlaar | Publications
16639
page-template-default,page,page-id-16639,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Publications

LFK Magazine | Publication


Tijdens ons gesprek frummelt Leonie Vlaar liefdevol aan een speld. Zo’n zelfde speld staat op haar pols getatoeëerd en is haar logo. De tatoeage staat voor ontwerper Leonie symbool voor haar verbinding met mode.

“Als je mijn verhaal kent, weet je dat mode de rode draad in mijn leven is.’


‘De speld is letterlijk een tool om lagen stof aaneen te voegen. En staat voor de verbinding met mensen die ik door mijn ontwerpen ontmoet. Iedereen die in mijn kleding rondloopt, heb ik leren kennen. Ik denk niet dat veel merken dat kunnen zeggen.”
 

Read the article here
Emma van Egmond | LFK Magazine

WHEN SARA SMILES


“Deze Nederlandse ontwerpster maakt zero waste mondkapjes van leftoverstoffen van Enschede Textielstad. Ik vind ze grafisch heel mooi en ze zijn verkrijgbaar in drie warme, natuurlijke kleuren: sand, recycled denim en woven denim. De mondkapjes zijn fair gemaakt in Nederland.”

Read the article here
Sara Dubbeldam | When Sara Smiles

VIVA | Publication


“Zowel de Face Cover als de tas die ik hier draag heb ik zelf ontworpen en geproduceerd. Minimalistische lijnen en architectuur hebben mij geïnspireerd tot dit ontwerp. Ik vind duurzaamheid in stofkeuze niet alleen belangrijk, maar ook duurzaamheid in dragen op de lange termijn.

“Daarom zie ik het mondkapje meer als een stijl item: een accessoire wat iets toevoegt aan mijn look”

– Leonie Vlaar

en door de neutrale kleuren altijd goed blend met de rest van mijn outfit. Ik draag hem dus ook graag en vaak; doe hem soms niet eens meer af als ik onderweg ben.”

Hutspot Collaboration

“Leonie Vlaar is a slow fashion brand that produces sustainable, personal fashion items. For Hutspot, she created a series of zero-waste mouth masks, made of recycled denim fabric from Enschede Textielstad, produced in the Netherlands.” 

Read more here
Hutspot publication

The Local Pop-Up Store


“Leonie Vlaar is a slow-fashion designer based in Utrecht. Using recycled fabrics, she designs custom, made-to-order clothing, bags and other wearables.”


Read the article here
the Local Pop Up Shop